Vyhledávání

Kontakt

Josef Lampert a Eliška Havlíková
Týn nad Vltavou (Czech), Měcholupy (Czech)

blackheartzine@seznam.cz

Rozhovor s táborskou kapelou F.O.B.

14.02.2013 12:35
image
Nepovedlo se mi sehnat celou kapelu a tak jsem si vzal zástupce p. Kotrbu (Corbow), kterej mi milerád odpovědel na všecky dotazy.
 
1.Jak vlastně kapela vznikla?
To už je tak dávno, že si na to snad už ani nepamatuju , Ale myslím, že to byla klasika. Chtěli jsme se nějak vyjádřit na hudební scéně a co jiného, než kapela by to mělo být. Podrobná a vyčerpávající historie je u nás na stránkách www.fob.cz.
2.Jen tak mě zajímvá jestli název F.O.B. něco znamená?
Znamená i neznamená. Představit si pod tím může kdokoliv co chce. Původ je ale v celní doložce podle Incoterms. Zvědavci nechť si to vygooglí a zjistí, kde je jádro pudla.
3.Máte na kontě už pěknou šňůru songů a koncertů, jak jste to dokázali?
No, chceme hrát naživo. To je asi ten důvod. Samo to samozřejmě nepřijde, takže musíš dost makat na propagaci. Ale kde je vůle, je i cesta. Za ty léta už máme taky spoustu kontaktů na pořadatele. Ale nemyslím si, že bychom těch koncertů odjeli nějak hodně. Jsou kapely, které jich mají určitě více a přitom hrají na stejné úrovni.
4.Chystáte v nejbližší době pro fanoušky něco, nějaký CD a tak něco..?
Ano, podzim strávíme nahráváním nového materiálu a CD by mělo vyjít na začátku roku 2013. Přeci jen, od TF jsou to již skoro dva roky. Tak je třeba obměnit koncertní arzenál J
5.Máte nějakou, nebo měli měly inspirativní kapelu?
Kapel je spousty a sám mám pocit, že každým dnem jich jednou tolik přibude. Už to fakt nestíhám ani poslouchat, natož pustit si něco vícekrátJ Snažím se hodně poslouchat v autě, protože tam trávím dost času. Jinak jsme samozřejmě odrostli na těch metalových klasikách 
6. A jaký styl přesně hrajete, nebo hráli ?
Škatulky, škatulky…těžko říct. Myslíme si, že je to pořád death metal řízlí trochou toho coru. Ale na každém našem demu nebo CD jsmě zněli trochu jinak, tak si musíš sám vybratJ
7. Vím že máte dlouholetou tradici s „Žižkův vraždící palcát“, jak to vlastně všecko vzniklo?
Tak my jsme se s kapelou vždycky chtěli prezentovat živě a kde jinde začít než v rodném městě, že? J Takže jsme si prostě začli pořádat koncerty a celkově se to vyvinulo do podoby, jakou znáš teď.
8. Budu se těšit na pořádný zapogování na vašem vystoupení a díky za rozhovor. Kapele jinak přeju hodně úspěchů a hodně fanoušků, Čus.